Zoekt u de hulp van een bewindvoerder?
In uw testament of bij een schenking kunt u bewind instellen. Dat wordt ook wel ‘testamentair bewind’ genoemd, wat iets anders is dan bewind dat door de rechter wordt ingesteld (‘meerderjarigenbewind’).
Hierbij benoemt u ook iemand tot bewindvoerder. De bewindvoerder beschermt het vermogen dat u nalaat of schenkt. De precieze bevoegdheden bepaalt u in het testament of in de schenkingsakte.
- Voorbeelden van situaties waar een professionele bewindvoerder ingeschakeld kan worden:
- Bij minderjarige kinderen na een complexe scheiding, om zo een neutrale persoon te hebben die beslist over het vermogen;
- Als u een vruchtgebruik-legaat maakt, waarbij de verhoudingen tussen de vruchtgebruiker en de bloot-eigenaar onder druk staan of u dat wilt voorkomen;
- Als u een groot vermogen overdraagt, waar u de erfgenamen of ontvangers van de schenking onder begeleiding mee wilt leren omgaan;
- Bij psychologische- en/of verslavingsproblematiek bij een erfgenaam of ontvanger van een grotere schenking;
- Bij een gemeenschappelijk vermogen, zoals een landgoed.
Bekijk onze bewindvoerders.
Locatie:Aangesloten bij:
i
De EPN is een vereniging van (kandidaat-)notarissen die zich gespecialiseerd hebben in Estate Planning. De leden hebben een specialisatie-opleiding estate planning succesvol afgerond en moeten jaarlijks hun kennis bijhouden en laten toetsen. Ook komen zij regelmatig samen in kleinere groepen voor vakinhoudelijk overleg.
i
De FFP is de beroepsorganisatie van financieel planners, die het FFP-keurmerk hebben behaald en in het certificeringsregister zijn opgenomen. Leden moeten een examen afleggen (HBO+ niveau), zich permanent bijscholen en zich houden aan de FFP-gedragscode. De scholing is gericht op vier kennisgebieden: Belastingen, Recht, Pensioenen, sociale Zekerheid en levensverzekeringen, en Sparen, beleggen en financieringen.
i
Alle (kandidaat-)notarissen in Nederland zijn verplicht lid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Een belangrijke taak van de KNB is de kwaliteit van het notariaat te bewaken en bevorderen.
i
Het MfN-register is het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland. De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, mogen deze titel voeren.
i
NOVEX is een vereniging van professionele executeurs: executeurs voor het afwikkelen van nalatenschappen en 'levensexecuteurs'. Novex executeurs hebben een specifieke opleiding gevolgd; met permanente bijscholing en intervisie houden zij hun kennis en vaardigheden bij. Leden hebben verschillende achtergronden, zij werken bijvoorbeeld als notaris, advocaat of zelfstandig adviseur of zijn in dienst van een bank of een goed doel.
i
De Stichting Nalatenschapsmediation houdt een register bij waarin alle mediators zijn opgenomen die de specialisatie opleiding Nalatenschapsmediation hebben gevolgd en de examens succesvol hebben afgelegd.
i
STEP is een internationale organisatie van trust en estate planners. STEP stelt en handhaaft beroepsstandaarden en organiseert opleidingen. Leden met de kwalificatie "STEP" zijn internationaal erkend expert op dit vakgebied.
i
De VEAN is een specialisatievereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten en bestaat uit advocaten die zich in het erfrecht gespecialiseerd hebben. Leden moeten aantoonbare ervaring hebben in het erfrecht en het procesrecht, een toelatingsexamen succesvol hebben afgelegd en voldoen aan permanente opleidingseisen.
i
De VMN is een notariële specialistenvereniging op het gebied van mediation en scheidingsbemiddeling. De leden zijn allen als notaris of kandidaat-notaris werkzaam in de notariële praktijk en hebben een erkende mediation opleiding gevolgd.
i
De VOFP is de beroepsorganisatie van onafhankelijk financieel planners, die op geen enkele wijze verbonden zijn met een bank, verzekeraar, tussenpersoon of andere financiële instelling. Leden moeten voldoen aan de gedragscode en zijn aangesloten bij de FFP, en dus voldoen aan eisen voor opleiding, certificering en bijscholing. De VOFP leden beoordelen elkaar daarnaast door middel van onderlinge intervisie.
i
De VvVP is de vereniging van beoefenaars van de Overlegpraktijk, ook bekend als Collaborative Practitioners. Leden kunnen advocaat, financieel deskundige of coach/gedragswetenschapper zijn en moeten naast een MfN erkende mediation opleiding ook de Collabarative Practioners opleiding voltooid hebben.